PENGUMUMAN TERKINI

UPDATE TERKINI!! 2022 PENGUMUMAN Dengan berat hati, dukacita dimaklumkan baby scan akan berhenti beroperasi kerana Dr Siti akan meneruskan kerjaya beliau di pertubuhan baru. Jutaan Terima Kasih kepada semua yang telah menyokong Dr Siti Scan sepanjang 10 tahun beroperasi. Kami sangat menghargainya. #babyscangombak, #drsitiscan, #drsitisuhaila, #babydetailedscan, #babyscanmalaysia, #tamanprimasrigombak, #gombak, #batucaves, #selayang, #rawang, #samudera, #greenwood, #kualalumpur, [...]

Continue reading

BABY BOY OR GIRL?

” Macam mana Dr taw tu boy ke girl melalui scan? “ 1) OK, waktu yang sesuai untuk melihat jantina baby anda?   ** Semasa trimester pertama ketika detailed scan trimester pertama (around 12-13 weeks), masa ni jantina baby anda dah terbentuk tapi belum kelihatan spesifik lagi.. ** So waktu ni, Dr masih bole beri [...]

Continue reading

APA ITU DETAIL SCAN BABY?

** Detail scan pula bermaksud memeriksa bahagian-bahagian organ baby dengan mendalam, air ketuban, kedudukan uri dan lain2 lagi. **Jantina baby dapat dilihat bergantung kepada kedudukan baby dan kelihatan lebih jelas selepas 22minggu ke atas. ** Masa yang paling sesuai untuk membuat detailed scan adalah pada 20-24 minggu kerana kebanyakan research pengiraan ukuran baby yang telah [...]

Continue reading

Waktu Sesuai buat 3D 4D 5D scan baby anda

UPDATE 2022 Ramai org salah faham suka buat 3D/4D/5D masa baby da besar -contoh bila kandungan da nak masuk 8bulan.. **Sebenarnya waktu paling sesuai utk buat 3D/4D/5D  semasa baby anda tidak terlalu besar dan semasa air ketuban masih banyak.. ** Kalau berminat nak tengok SELURUH BADAN BABY dalam satu gambar dan detailed scan, 20-24 minggu […]

Continue reading